Χρήσιμα tips για την παραλαβή των λευκών ειδών

Είμαστε επιτέλους πολύ κοντά στο άνοιγμα της τουριστικής σεζόν!


Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ήδη προγραμματίσει τις παραγγελίες μας για τις αγορές των λευκών ειδών και σύντομα θα ξεκινήσουν οι παραλαβές τους.


            


Ποιες είναι όμως οι κινήσεις που πρέπει να κάνουμε ώστε να παραλάβουμε τα λευκά μας είδη σωστά και χωρίς προβλήματα;



Αρχικά μετράμε τα κιβώτια που παραλαμβάνουμε και ελέγχουμε αν ο αριθμός τους συμφωνεί με τον αριθμό κιβωτίων που αναγράφεται στο τιμολόγιο.


Στη συνέχεια ανοίγουμε όλα τα κιβώτια χρησιμοποιώντας πολύ προσεκτικά το εργαλείο που έχουμε επιλέξει για αυτό. Μαχαίρια, κοπίδια, ψαλίδια ή κατσαβίδια αν χρησιμοποιηθούν γρήγορα και βίαια μπορεί να κόψουν, να τρυπήσουν ή να τραβήξουν κλωστές από τα είδη που βρίσκονται στο πάνω μέρος του κιβωτίου.


Ομαδοποιούμε τα κιβώτια ανά κωδικό ώστε το κάθε είδος να είναι συγκεντρωμένο σε ένα σημείο. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να ψάχνετε τα κιβώτια την ώρα που μετράτε τα είδη.


Ελέγχουμε για μικτά κιβώτια. Υπάρχει περίπτωση σε κάποιο κιβώτιο να υπάρχουν δύο ή περισσότεροι κωδικοί. Είναι σημειωμένοι έξω από το κιβώτιο. Τοποθετούμε τα προϊόντα των μικτών κιβωτίων στα κιβώτια με τα υπόλοιπα είδη του ίδιου κωδικού.


Καταμετρούμε τα προϊόντα προσεκτικά. Οι υποσυσκευασίες είναι σε νάιλον σακούλες και συνήθως περιέχουν ένα συγκεκριμένο αριθμό τεμαχίων. Για παράδειγμα στις πετσέτες προσώπου η υποσυσκευασία περιέχει 6 τεμάχια. Αυτό μας βοηθάει να κάνουμε γρήγορη καταμέτρηση των τεμαχίων.


Τα προϊόντα μας έχουν περάσει από πολύ αυστηρό ποιοτικό έλεγχο και φροντίζουμε να φτάνουν σε εσάς χωρίς ελαττώματα. Παρ' όλα αυτά στην περίπτωση που εντοπίσουμε κάποιο ελαττωματικό προϊόν το διαχωρίζουμε και επικοινωνούμε με την εταιρεία προκειμένου να γίνει αντικατάστασή του.


Μετράμε δειγματοληπτικά τις διαστάσεις των ειδών που παραλάβαμε και ζυγίζουμε τις πετσέτες μας για να διαπιστώσουμε εάν έχουν το σωστό βάρος. Κλωστομετρούμε τα σεντόνια, τις μαξιλαροθήκες και τις παπλωματοθήκες μας.


Ελέγχουμε ότι τα αποτελέσματα των μετρήσεων και οι προδιαγραφές όλων των ειδών είναι σύμφωνες με την προσφορά που έχουμε επιβεβαιώσει. Λαμβάνουμε υπόψη ότι μικρές αποκλίσεις της τάξης του +,-3% είναι φυσιολογικές.


Πλένουμε 2-3 τεμάχια από το κάθε είδος και ελέγχουμε τις διαστάσεις τους μετά το πλύσιμο. Ανάλογα με το είδος τα μπασίματα μπορεί να κυμαίνονται από 0% έως και 10% στο μήκος κάποιων σεντονιών με λίγες κλωστές πχ TC-144.


Κρατάμε 2 άπλυτα δείγματα από το κάθε είδος. Αυτό θα μας βοηθήσει να συγκρίνουμε τα είδη πριν και μετά τη χρήση και επίσης να έχουμε μία αναφορά για τα χρώματα και την ποιότητα των ειδών που παραλάβαμε. Αν είναι απαραίτητο εξαιρούμε τα βαριά είδη όπως παπλώματα μαξιλάρια και χοντρές κουβέρτες.


 Στη συνέχεια πλένουμε τα είδη που παραλάβαμε. Η πλύση πριν τη χρήση είναι απαραίτητη και για τα καινούρια είδη καθώς από το φινίρισμα και την παραγωγή μπορεί να έχουν χημικά και σκόνη που θα πρέπει να απομακρυνθούν.


Κάνουμε ένα σύντομο έλεγχο στα πλυμένα πλέον είδη και προχωρούμε στην τοποθέτησή τους στη λινοθήκη ή στη διανομή τους στα δωμάτια.


Καλό καλοκαίρι με πολύ δουλειά και υγεία!

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ NEF-NEF

Εγγραφείτε και μπείτε στην οικογένεια της NEF-NEF, για να δείτε τις προσωποποιημένες τιμές σας και προσφορές για προϊόντα που καλύπτουν όλες τις ανάγκες του ξενοδοχείου σας.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΣΟΔΟΣ